Εκουαδόρ: Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για το καρτέλ της κοκαΐνης

16 Νοεμβρίου 2018 - 12:32

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές του Εκουαδόρ τις φωτογραφίες των συλληφθέντων - ανάμεσά τους και τρεις Έλληνες

Οι αρχές του Εκουαδόρ έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης σε Εκουαδόρ και Ελλάδα.

Έχοντας καλύψει τα μάτια τους και τα ονόματά του, καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης, οι αρχές του Εκουαδόρ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες στο Twitter. 

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά έως και σήμερα, το διεθνές κύκλωμα ετοιμαζόταν να «σπρώξει» 890 κιλά κοκαΐνης σε Ευρώπη και Αυστραλία.

 

Φαίνεται ότι στους ενορχηστρωτές του ταξιδιού της λευκής σκόνης ήταν και τρία άτομα με έδρα την Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος γνωστής αστρολόγου.

Το μεγάλο, διεθνές κύκλωμα προμήθειας, εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το οποίο είχε παρακλάδια και στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και αστυνομίες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αυστραλίας.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, ηλικίας 41, 42 και 63 ετών, οι Αρχές εκτιμούν ότι είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο του εξοπλισμού των σκαφών (συνήθως ιστιοπλοϊκών) με τα οποία γινόταν η διακίνηση, τον εφοδιασμό τους με εργαλεία και βοηθητικούς χώρους, καθώς και την αναζήτηση πληρωμάτων, τον καθορισμό του προορισμού και τον συντονισμό εν γένει της επικείμενης μεταφοράς.

Για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στην 3η ειδική ανακρίτρια οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ