Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: Βίαιη προσαγωγή για δυο αστυνομικούς

14 Νοεμβρίου 2018 - 16:53

Πρόκειται για τους γιους του 73χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης

Την ερχόμενη Τετάρτη καλούνται να καταθέσουν στο δικαστήριο που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου οι δυο αστυνομικοί, γιοι του 73χρονου βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης. Και οι δυο είχαν κληθεί να καταθέσουν σήμερα στο δικαστήριο αλλά δεν εμφανίστηκαν, με αποτέλεσμα η έδρα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους. Οι δυο αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την σημερινή απουσία τους από τη δίκη, επικαλέστηκαν φόβους για τη ζωή τους, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Μ. Παπαγεωργίου (πολιτική αγωγή). 

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε η εξαδέλφης του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία εξέφρασε στο δικαστήριο τη βεβαιότητα πως ο 73χρονος κατηγορούμενος της υπόθεσης είναι και ο δολοφόνος του 26χρονου. 

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012 και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η σορός του. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, η μητέρα του 26χρονου την επόμενη ημέρα της απαγωγής του γιου της δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρόνου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο άνθρωπος αυτός – σήμερα βασικός κατηγορούμενος στη δίκη - ήταν τελικά ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. 

Σε πρώτο βαθμό ο 73χρομνος είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη ενώ η σύζυγος του, επίσης κατηγορουμένη στην υπόθεση, σε κάθειρξη 18ετών. Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινές κάθειρξης έως έξι ετών. 

Η δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου θα συνεχιστεί αύριο, με την κατάθεση μάρτυρα, για τον οποίο επίσης έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ