Αθώοι οι 20 κατηγορούμενοι για υπόθεση trafficking - Ανάμεσά τους και ο μέτοχος μεγάλης αλυσίδας φούρνων

08 Νοεμβρίου 2018 - 19:00

Oι εμπλεκόμενοι φέρονταν να εκμεταλλεύονταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αθώοι από κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οι 20 κατηγορούμενοι στην υπόθεση με το κύκλωμα trafficking.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας γνωστός επιχειρηματίας μέτοχος σε μεγάλη αλυσίδα φούρνων.

Σύμφωνα με την αρχική δικογραφία, οι εμπλεκόμενοι φέρονταν να εκμεταλλεύονταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, τέσσερις από αυτές τις γυναίκες είχαν καταθέσει μηνύσεις για τον εφιάλτη που βίωναν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τα μέλη του κυκλώματος.

Ωστόσο, καμία από τις μηνύτριες δεν κατέθεσε στη δίκη που διεξήχθη για την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και η απουσία τους από το ακροατήριο έπαιξε κομβικό ρόλο στην έκδοση της απαλλακτικής απόφασης.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε έπειτα από πέντε συνεδριάσεις, οπότε και το δικαστήριο ομόφωνα και έπειτα από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, προχώρησε στην αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους 20 κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους καταλογίστηκαν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ