Κλίμα οδύνης κατά το τελευταίο αντίο στον Κατσίφα - «Αθάνατος» φώναζε το πλήθος (βίντεο και φωτό)

08 Νοεμβρίου 2018 - 16:28

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε η κηδεία

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη | newpost.gr

«Μαύρα σύννεφα» έχουν καλύψει το χωριό Βουλιαράτες, όπου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε η κηδεία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έχει συρρεύσει πλήθος κόσμου, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του 35χρονου, η οποία στη θέα της σορού του γιου της φώναζε «λεβέντη μου, παλικάρι μου» . Εν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ, στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι, με την αλβανική αστυνομία να προχωρά σήμερα σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οδύνης, δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του 35χρονου, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στην εκκλησία καλυμμένη με μια τεράτια ελληνική σημαία, που είχε φτιάξει ο ίδιος. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν το «έχω μία αδερφή, κουκλίτσα αληθινή» (τραγούδι για τη Βόρειο Ήπειρο), έψαλαν τον εθνικό ύμνο και φώναξαν συνθήματα όπως «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» και «αίμα στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα».

«Αθάνατος» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οδηγούταν στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του χωριού. 

Η σορός του 35χρονου Βορειοηπειρώτη σκεπασμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε χθες στο χωριό Βουλιαράτες. Μέλη βορειοηπειρώτικων οργανώσεων από όλη την Ελλάδα μετέβησαν οδικώς στη γειτονική χώρα προκειμένου να παραστούν στην κηδεία που έχει κινητοποιήσει ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο ταραχών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ