Με ανακριτική διάταξη δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

05 Νοεμβρίου 2018 - 21:28

Η δέσμευση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η εφοπλίστρια εντός Ελλάδος

Δεσμεύθηκαν με διάταξη της αρμόδιας ανακρίτριας οι τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και τυχόν θυρίδες της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου καθώς και δυο εταιρειών συμφερόντων της «IRF European Finance Investments LTD» και της «AMADEUS MARITIME S.A».

Η δέσμευση αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί η εφοπλίστρια εντός Ελλάδος και έγινε στο πλαίσιο ανάκρισης που διεξάγεται για υπόθεση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ το οποίο φέρεται να δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις στην «IRF European Finance Investments LTD». Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί από τον Οκτώβριο του 2016 ποινική δίωξη σε βάρος της Αγγελικής Φράγκου για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Για την ίδια υπόθεση δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είχε ασκηθεί από τις εισαγγελικές αρχές και σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου (ο οποίος έχει αποβιώσει και ως εκ τούτου η ποινική δίωξη έχει παύσει) και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin.
Το επίμαχο δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την «IRF European Finance Investments LTD» μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που ανήκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ