Προθεσμίες για να απολογηθούν παραλαμβάνουν οι 20 ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

16 Οκτωβρίου 2018 - 09:47

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική τους τιμωρία και για κακουργήματα.

Οι δικηγόροι των 20 εμπλεκόμενων άρχισαν να προσέρχονται στην εισαγγελία σήμερα το πρωί, προκειμένου να παραλάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και να λάβουν προθεσμία από τους εισαγγελείς ώστε να μπορέσουν να ενημερώσουν τους εντολείς τους και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα είναι η άσκηση των ποινικών διώξεων, αφού οι εισαγγελείς λάβουν γνώση των θέσεων των απολογούμενων. Για όσους από τους εμπλεκόμενους δεν προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης, η δικογραφία θα παίρνει τον δρόμο για το αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική τους τιμωρία και για κακουργήματα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ