Κρήτη: Ελεύθερος με περιορισμούς ο γιατρός που διώκεται για ασέλγεια σε βάρος ασθενούς

25 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:39

Ο 57χρονος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 57χρονος γιατρός μετά την απολογία το στον ανακριτή Λασιθίου, σύμφωνα με το cretapost.gr. Επίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Στον 57χρονο γιατρό είχε ασκηθεί δίωξη για ασέλγεια σε βάρος νεαρής ασθενούς. Ο γιατρός ισχυρίστηκε οτι ήταν με τη συναίνεση της και ότι δεν ήθελε να την προσβάλει.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από την καταγγελία της 22χρονης κοπέλας, η οποία επισκέφθηκε το ιδιωτικό ιατρείο του διακεκριμένου γιατρού στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Όπως ωστόσο, κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ευυπόληπτος και ιδιαίτερα γνωστός γιατρός, άρχισε να τη θωπεύει στο πλαίσιο της ιατρικής ψηλάφησης, σε σημεία του σώματος που δεν συνάδουν με την ειδικότητά του και στη συνέχεια – όπως αντιλήφθηκε κατάπληκτη και τρομοκρατημένη – άρχισε να αυτοϊκανοποιείται.

Η νεαρή γυναίκα εγκατέλειψε άμεσα το ιατρείο και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής καταγγέλλοντας την ασέλγεια σε βάρος της. Οι αστυνομικοί λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 57χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου που του άσκησε δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Από την αστυνομική έρευνα φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως προέκυψαν κι άλλες μαρτυρίες γυναικών που είχαν υποστεί την ανάρμοστη ψηλάφηση του εν λόγω γιατρού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην ιατρική κοινότητα της Ανατολικής Κρήτης, καθώς ο 57χρονος – ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο – έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για την επιστημονική του κατάρτιση και ήταν δημοφιλής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ