Κύπρος: Σε πολυκατοικία βρέθηκαν οι εξαφανισμένοι 11χρονοι, συνελήφθη ο δράστης

25 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:14

Για ανάκριση οδηγείται ο 35χρονος - Τι λέει ο πολίτης που βοήθησε την αστυνομία με πολύτιμη πληροφορία

Εντοπίστηκαν οι δύο 11χρονοι μαθητές οι οποίο είχαν απαχθεί σήμερα το πρωί από άγνωστο άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της kathimerini.com.cy, ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο των Καμάτων, απ' όπου είχαν χαθεί τα ίχνη τους. 

Τα παιδιά φαίνονται καλά στην υγεία τους, ωστόσο θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ για ανάκριση οδηγείται ο 35χρονος άνδρας. 

Κύπριος ο δράστης

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας. Την πληροφορία για το πού βρισκόταν ο απαγωγέας μαζί με τα παιδιά, έδωσε πολίτης στις αρχές, μέσω ανώνυμου τηλεφωνήματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Ο πολίτης που βοήθησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και των παιδιών δήλωσε στο kathimerini.com.cy: «Αναγνώρισα τον δράστη από την περιγραφή της Αστυνομίας. Έμενε στο διπλανό διαμέρισμα, στον 1ο όροφο. Μου κίνησε την υποψία ότι το αυτοκίνητο του δράστη δεν είχε πινακίδες, και σήμερα είχε». «Τα παιδιά φαινόντουσαν σαν ναρκωμένα, σε κακή κατάσταση», συμπλήρωσε.

Την είδηση του εντοπισμού των παιδιών σχολίασε με μήνυμά του και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Νωρίτερα

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Τρίτης μετά από πληροφορία για εξαφάνιση δύο ανήλικων παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη ηλικίας 11 χρόνων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Σύμφωνα με την kathimerini.com.cy οι δύο μαθητές άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη τους και βγήκαν να παίξουν στην αυλή του σχολείου. Άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο ώστε να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτόκινητό του. Όταν χτύπησε το κουδούνι διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα συγκεκριμένα δυο παιδάκια και ξεκίνησε η αγωνιώδης έρευνα για να εντοπιστούν.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, είχαν στηθεί δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ είχαν ειδοποιηθεί και λιμενικές αρχές, αεροδρόμια και λήφθηκαν μέτρα και στην πράσινη γραμμή.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ