Επίθεση Ρουβίκωνα: ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν (βίντεο)

17 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:33

Παρακολουθούσε τα μέλη της οργάνωσης να τα σπάνε

Του Μιχάλη Τεζάρη | newpost.gr

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την Αστυνομία, σχετικά με την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν στο Παλαιό Ψυχικό. Η ΕΔΕ διατάχθηκε στον απόηχο της δημοσιοποίησης βίντεο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, στο οποίο φαίνεται ο φρουρός της πρεσβείας να μην αντιδρά στις απειλές των μελών του «Ρουβίκωνα».

Ειδικότερα, ο φρουρός που φοράει λευκό μπλουζάκι και τζιν και φέρει υποπολυβόλο κρεμασμένο στον ώμο φαίνεται να βγαίνει από το φυλάκιο που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας. Ένα από τα μέλη του «Ρουβίκωνα» τού ζητάει να βγει από το κουβούκλιο για μην χτυπήσει από τα τζάμια και παράλληλα σπάει με βαριοπούλα τα τζάμια του κουβουκλίου. Ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της επιχείρησης παρακολουθεί απαθής και άβουλος τα μέλη της συλλογικότητας να καταστρέφουν.

Η εικόνα αυτή προβληματίζει και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν μπορουν τα στελέχη της κρατικής ασφάλειας και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ να προστατεύσουν την κοινωνία και τα κτίρια-στόχους.

Από την άλλη, είναι προφανές ότι ουδείς θα ήθελε να δει πυροβολισμούς ή τραυματισμούς οιουδήποτε. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Υπάρχει σχεδιασμός για τη διαχείριση σχετικών καταστάσεων; Υπάρχει πλαίσιο οδηγιών προς το προσωπικό που φρουρεί, εξωτερικά, τις διπλωματικές αποστολές που εδρεύουν στην Ελλάδα; 'Η όλα γίνονται στην τύχη;

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για την επίθεση, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναμένονται ταυτοποιήσεις ατόμων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ