Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ

11 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:21

Καταδίκες μόνο για τους εκπροσώπους της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»

Έπειτα από 16 μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ανακοίνωσε την απόφασή του για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ το 2006.

Σύμφωνα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, αθώοι από κάθε κατηγορία είναι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Αντίθετα, το δικαστήριο κατέληξε σε καταδικαστική απόφαση για μόνο για δυο εκ των κατηγορούμενων. Πρόκειται για τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»Γ. Αποστολίδη και Θ. Πρινιωτάκη οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Αποστολίδης κρίθηκε ένοχος για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος. Το δικαστήριο του επέβαλλε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή.

Ο Θ. Πρινιωτάκης κρίθηκε ένοχος για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Σε πρώτο βαθμό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε καθείρξεις που ξεκινούσαν από 15 έτη και έφταναν τα 25 ενώ τους είχαν επιβληθεί και χρηματικές ποινές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ