Βίντεο - ντοκουμέντο: Οι πρώτες στιγμές της φωτιάς στο Μάτι

21 Αυγούστου 2018 - 10:05

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Νταού Πεντέλης - Επίθεση Ν.Δ. για τα «ασύστολα ψέματα» της κυβέρνησης

Την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στις 4.41 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Νταού Πεντέλης.

Το βίντεο διαθέτει και φέρνει στο φως κατ’ αποκλειστικότητα η «Καθημερινή».

Στα στιγμιότυπα που παρατίθενται φαίνεται καθαρά πώς ξέσπασε και επεκτάθηκε η φωτιά που έκαψε χιλιάδες σπίτια σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, και άφησε πίσω της 96 νεκρούς.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από Ν.Δ.

Πως είπε ψέματα για τα αίτια της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, κατηγόρησε την κυβέρνηση η ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Καθημερινή» του παραπάνω βίντεο που δείχνει τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς.

«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η “Καθημερινή” αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία. Το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης. Το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη, ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της Πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε» τόνισε σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, είναι αμείλικτα. «Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις; Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;

Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας» ρωτά η ΝΔ ζητώντας από την κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, «να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπιστούν και κυρίως να αποδοθούν» τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ