Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

17 Ιουλίου 2018 - 19:35

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μίνα Σωτηροπούλου πρότεινε την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ομόφωνα  το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε δυο φορές  ισόβια στον 58χρονο δράστης της δολοφονίας  της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον  Μανώλη Σοροπίδη, όπως έχει παραπεμφθεί αρχικά  για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Αναλυτικότερα, του επιβλήθηκε μία φορά ισόβια για κάθε μία από τις δυο κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τις δύο βαριές πράξεις που χρεώνονται στον 58χρονο, καθώς δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο που με δεκατέσσερις μαχαιριές εξόντωσε την 32χρονη με σκοπό να της πάρει την τσάντα. Μία τσάντα που είχε μέσα πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το δικαστήριο δεν θεώρησε τη νέα εκδοχή του 58χρονου ως βάσιμη και ακολουθώντας την προτροπή της εισαγγελέως Έδρας, να μην δώσει σημασία στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του, κήρυξε ένοχο τον 58χρονο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας επιβάλλοντας επιπλέον ποινή 8 μηνών, για τις δύο τελευταίες πράξεις.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μίνα Σωτηροπούλου πρότεινε την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ