Πουλούσαν 400 φιξάκια ηρωίνης την ημέρα στην Κυψέλη - Πώς δρούσε η σπείρα

16 Ιουλίου 2018 - 13:04

Η σπείρα δρούσε στην πλατεία Αμερικής, την πλατεία Κολιάτσου και την Κυψέλη

Του Μιχάλη Τεζάρη

Τουλάχιστον 400 αγοραπωλησίες κάθε μέρα πραγματοποιούσε η σπείρα διακινητών ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών. Συνελήφθησαν 28 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση ακόμη 11 που αναζητούνται. Κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, 40 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 500 ευρώ. Η πολυεθνική σπείρα αποτελούνταν μεταξύ άλλων από υπηκόους Γκάνας, Τανζανίας, Αλβανίας, Μαρόκου, Αλγερίας και Κένυας.

Η σπείρα δρούσε στην πλατεία Αμερικής, την πλατεία Κολιάτσου και την Κυψέλη. Τα μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-16 Ιουλίου με τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 800 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου. Διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν οι διακινητές, άλλοι οι τσιλιαδόροι ή οι ταμίες, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ