Δυο γυναίκες εκβίαζαν 27χρονο ιδιοκτήτη φούρνου και τον πατέρα του

11 Ιουλίου 2018 - 15:22

Απαίτησαν χρήματα προκειμένου να μη δυσφημήσουν το μαγαζί τους.

Άσχημα πήγαν να μπλέξουν ένας 27χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου άρτου, στη Θεσσαλονίκη, ο 60χρονος πατέρας του, αλλά και ο 65χρονος αρτοποιός με δυο γυναίκες που τους εκβίαζαν, ζητώντας χρήματα. Την υπόθεση όμως ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, άνδρες του οποίου, μετά τις απαραίτητες έρευνες και κινήσεις, συνέλαβαν τις εκβιάστριες. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας 35 και 38 ετών, η δεύτερη μάλιστα δικηγόρος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης από κοινού. Συγκεκριμένα, η 35χρονη, όσο και η 38χρονη που ενεργούσε κατ’ εντολή της πρώτης, με αφορμή ισχυρισμό της 35χρονης ότι εντόπισε ξένο σώμα σε αρτοσκεύασμα που προμηθεύτηκε από το κατάστημα του 27χρονου και το οποίο είχε παραχθεί από τον 65χρονο, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικό ποσό, προκειμένου να μη δυσφημιστούν οι επιχειρήσεις τους και να μην κινηθούν δικαστικές διαδικασίες.

Πηγές λένε πως η 35χρονη απαίτησε το ποσό των 15.000 ευρώ, για να μην δυσφημίσει το φούρνο καθώς είχε βρει σε αρτοσκέυσμα μία κλωστή. Για να γίνει πιο πειστική, επιστράτευσε και την 38χρονη δικηγόρο φίλη της και μαζί τους απείλησαν πως αν δεν καταβάλουν τα χρήματα, θα κινηθούν δικαστικά. Το ποσό όσο περνούσαν οι μέρες μειώθηκε στις 5.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης σε περιοχή της Πολίχνης, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, όταν παρέλαβαν από τον 65χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ