Στο ημερολόγιο και τα social media οι απαντήσεις στην αυτοκτονία του 15χρονου

09 Ιουλίου 2018 - 21:19

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν τον ενδεχόμενο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα ο μαθητής να είχε μεσολαβήσει κάποιος καυγάς ή συνομιλία με κάποιο άτομο

Γράφει ο Μιχάλης Τεζάρης

Ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε καταστάσεις που βίωνε και όλα όσα τον προβλημάτιζαν τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά και το χειρόγραφο με τα 6 ονόματα για τα οποία ζητά να καταστρέψουν όπως κατέστρεψαν και τον ίδιο, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας των αστυνομικών, που έχουν αναλάβει την υπόθεση της αυτοχειρίας του 15χρονου μαθητή.

Παράλληλα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν τον ενδεχόμενο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα ο μαθητής να είχε μεσολαβήσει κάποιος καυγάς ή συνομιλία με κάποιο άτομο, το οποίο ενεργοποίησε την πρόθεση που πιθανότατα είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του, δηλαδή να αυτοκτονήσει. Αυτό που σόκαρε τους αστυνομικούς, ήταν η αποφασιστικότητά του ανήλικου να αυτοκτονήσει αλλά και ο τρόπος.

Ο μαθητής αφαίρεσε την βάση μιας αιώρας που είχαν τοποθετήσει οι γονείς του στο μπαλκόνι του σπιτιού και έκανε θηλιά με το σχοινί, το οποίο στην συνέχεια πέρασε στο λαιμό του. Αυτό δείχνει σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ «αποφασιστικότητα και ενδεχομένως οργή με τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και μια ύστατη αντίδραση σε κάτι που τον προβλημάτιζε και είχε εξαντλήσει κάθε άλλη δυνατότητα».  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χαρτί που εντόπισαν δίπλα του οι γονείς του, βρέθηκαν 6 ονόματα ατόμων, όχι όμως και οι λόγοι  για τους οποίους τους κατηγορεί. Για αυτό είναι θέμα χρόνου να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του 15χρονο, προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν ποιοι και για ποιον λόγο εκφόβιζαν τον άτυχο 15χρονο μαθητή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ