Φυγάδευσαν τον δολοφόνο της Δ. Ζέμπερη από τα δικαστήρια!

04 Ιουλίου 2018 - 16:40

Η δίκη του Εμμανουήλ Σοροπίδη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

Από άλλη έξοδο και όχι από την κεντρική πόρτα του Πρωτοδικείου επί της οδού Δέγκλερη αναγκάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύσουν τον Εμ. Σοροπίδη μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, υπό το φόβο λιντσαρίσματος από συγγενείς της 32χρονης εφοριακού.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης. Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχθηκε η αδικοχαμένη Δώρα, καταθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος».

Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;

Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας: Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους...

Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση...

Ακόμη στη δίκη κατέθεσε και ο προϊστάμενος της Δώρας στην εφορία όπου η νεαρή κοπέλα εργάζονταν. «Δεν μου είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Οι περισσότερες υποθέσεις που είχε χειριστεί ήταν απλές. Σε όποια υπόθεση χρειαζόταν ειδική εμπειρία την βοηθούσα εγώ» ανέφερε στη κατάθεσή του ο μάρτυρας τονίζοντας πως η 32χρονη, δεν ασχολήθηκε ποτέ με υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Ο μάρτυρας χαρακτήρισε αξιόλογη υπάλληλο τη Δώρα Ζέμπερη και επισήμανε πως δεν είχε πέσει ποτέ στην αντίληψή του κάποιο πρόβλημα με τη δουλειά της.

Στο δικαστήριο τέθηκε και αίτημα να κληθεί για κατάθεση ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος. Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας, η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. 

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του θύματος στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρυμάτων στα νύχια και το μπουφάν της 32χρονης, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του Εμ. Σοροπίδη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ